sjostrnd.jpg (24576 bytes)

glimten.gif (1697 bytes)
update.gif (1190 bytes)
innehall.gif (1177 bytes)

Familjen Dr. Sjöstrand i Linköping ca 1930

Bilden ovan har anknytning till en artikel i GLIMTEN Nr 13 s. 4 där en bild ur en gammal bok tryckt 1869 visade Björkheda prästgård. Boken hade ägts och signerats av Augusta Lindergren före hennes gifte och även senare med namnet "Augusta Sjöstrand". Hon är förmodligen den äldre damen t.h. om brudgummen på bilden. Som synes en mycket borgerlig miljö.

Efterlyses: Uppgifter om namn och data på de personer som kan identifieras. Vid behov kan större bild erhållas men den som sparar ner bilden ovan kan töja den något då den sparats med 80 pixlar/tum.

Vid publiceringen 1992 utlovades den gamla boken som "pris" till den som sänder in en släktutredning för publicering och som visar anknytning till familjen Sjöstand. NU ! Sex år efter utlysandet  kommer E-post

Hej
Jag hittade en av era artiklar ifrån Glimt Nr 13, 4/1992, angående en bok
"Ett besök i Björkheda prestgård"
signerad Augusta Lindergren med synonym Augusta Sjöstrand.

När jag fann denna artikel blev jag väldig exalterad, eftersom denna person kan tillhöra mina anor. Jag har hitills inte kommit så långt på Lindergren-släkten, mer än jag har funnit att ett par personer har emigrerat till Canada och USA (en av dessa gjorde det mellan 1600-1609).
Det som jag fann spännade med Augusta Lindergren är att, vad jag hitills känner till så är min släkt en av de få, om inte den enda, som stavar Lindergren på detta vis.

Vi skall återkomma i ärendet då avsändaren sänt in sin an-knytande utredning.

Nota bene: I slutet på 20-talet och början på 30-talet arbetade Reds framlidna svärmor hos familjen Sjöstrand som troligen bodde på Platensgatan i Linköping. Då Dr Sjöstrand avled och Augusta flyttade till en mindre lägenhet forslades många gamla persedlar till Ullevi Vg strax utanför Linköping. Det mesta var "skräp" men där fanns även en större, sotig och svart,  malmgryta. Ett av de tre benen var avslaget men svärfar putsade upp den och lät slaglöda benet. Den fina malmgrytan från 1700-talet pryder nu vårt hem.


E-POST till GLIMTEN

GLIMTEN
© Bertil Magnusson
Storskiftesvägen 3
433 41 PARTILLE
Tel + (046) 031 - 44 30 70